Program for efterår 2007

Breve om de enkelte arrangementer udsendes/mailes til medlemmerne i god tid før hvert arrangement, med yderligere oplysninger.
Ret til ændringer forbeholdes.
 
Tirsdag d. 18 september 2007

Kl. 19:30 Generalforsamling/kl. 20:00 foredrag
Morten Nøjgaard: "Les Français sont-ils athées?
I Frankrig udgives i denne tid bog efter bog som prædiker ateismen.Er dette tegn på religionens død? Foredraget vil gennemgå en række aktuelle forfatteres syn på dette spørgsmål
På fransk
Sted: Espergærde bibliotek, mødelokalet


Tirsdag d. 9 oktober 2007 kl. 20:00

Jean-Pierre Levy: "La Légion Etrangère"
Vi skal høre fremmedlegionens historie og udvikling, ledsaget af overheadillustrationer, musik og videoklip. Jean-Pierre Levy er født i Lyon af vietnamesisk/franske forældre, uddannet landmåler og nu bosat i Nordsverige.
På fransk
Sted: Espergærde bibliotek, mødelokalet


Tirsdag d. 16 oktober kl. 18:30

Alliancens 60-års jubilæumsfest.
Med deltagelse af H.K.H. Prinsgemalen og Helsingørs borgmester markeres 60-års jubilæet med gallamiddag. Prinsgemalen læser nogle af sine digte. Kurt Larsen spiller harmonika.
Pris: kr. 325,-/person for hele arrangementet, inkl. 3-retters menu, vine, kaffe og underholdning
Tilmelding påkrævet.
Sted: Helsingørs Kongelig Privilegerede Skydeselskab, Stengade 46

Arrangementet er støttet økonomisk af Institut Français, København.
Se flere billeder


Mandag d. 12 november kl. 20:00

Arkitekten Charles Bessard præsenterer selv sit foredrag med følgende ord:
"DR Byen, un nouveau monument pour une ville nouvelle.

Den franske arkitekt, Charles Bessard, besøger os til et arrangement, støttet af Institut Français. Charles Bessard præsenterer det meget prestigefyldte projekt i Københavns nye kvarter, TV-byen og koncertsalen, tegner af Jean Nouvel. Charles Bessard har studeret med Jean Nouvewl og har i 2 år samarbejdet med ham på dette projekt. I sit foredrag placerer han sin analyse i sammenhæng med de moderne byers urbanisme, karakteriseret af hurtige forandringer og af mediernes allestedsnærværelse. Han udforsker essensen af nutidens bygninger gennem en analyse af TV-byen og dens koncertsal. Vi har, synes vi, fået fat i et højaktuelt emne, som vi føler vil interessere mange.
Foredraget, som holdes på fransk, er rigt illustreret med et Powerpoint-show, så tag også gerne mindre franskkyndige, men interesserede gæster med. (Gæstebilletter à kr. 50 ved indgangen).

Sted.: Espergærde bibliotek, salen

Arrangementet er støttet økonomisk af Institut Français, København.